#Glumicapakuha osvježavajuću salatu

Ovu nedjelju na bio&bio štandu u sklopu Festivalu zdravlja družili smo se s Anitom Matić Delić! Vrsna #glumicapakuha pripremila je osvježavajuću salatu od bulgura, algi, badema i brusnica. Donosimo recept svima koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati! 

OSVJEŽAVAJUĆA SALATA OD BULGURA, LEĆE I ARAME ALGI

1 šalica bulgura
2 šalice vode1 šalica kuhane smeđe leće
1/2 šalice arame algi
2-3 mlada luka1 mrkva1 krastavac1 šalica cherry rajčica
1/2 šalice badema svježa salata po želji

Umak za salatu:
sok od 1/2 naranče
3 žlice aceto balsamico
2 žlice tamarija
2 žlice maslinovog uljamalo papra

Zakuhajte vodu, dodajte prstohvat soli i bulgur te smanjite vatru i kuhajte cca 10 minuta tj. koliko piše na pakiranju. Kad se skuha ostavite da se ohladi. 

Bademe ispecite u pećnici: zagrijte pećnicu na 160*C. Bademe stavite na pliticu i pecite ih 12-14 minuta (ovisi o jačini pećnice). Kad se ohlade nasjeckajte ih. 

Arame alge operite, stavite u lonac, ulijte vode toliko da ih prekrije i zakuhajte. Kad voda zakuha smanjite vatru na lagano i kuhajte 20-30 minuta. Nakon kuhanja procijedite ih od vode.

Mrkvu naribajte, a ostalo povrće nasjeckajte. Napravite umak tako da sve sastojke pomiješate u čaši. 

U velikoj zdjeli pomiješajte bulgur, leću, povrće, arame alge, sjeckane bademe i brusnice.

Prelijte ih umakom za salatu i sve dobro promiješajte. Po želji dodajte svježi bosiljak, timijan ili peršin.