Program

PETAK 20.05.2022.

festival zdravlja, zdravlje, zdrav život, zagreb, maksimir
20.05.2022.
18:00
- 19:00 h
Vidikovac
Panel

VIP otvorenje – Ljepota u službi zdravlja

Razbijamo mit da je estetska kirurgija jedini način postizanja željenog izgleda. Tijekom izolacije sve više korisnika okrenulo se kućnim beauty tretmanima, a prirodne metode pomlađivanja i neinvazivni tretmani ljepote danas su učinkovitiji nego ikada prije. Događaju je moguće prisustvovati jedino uz pozivnicu.
Sudionici
dr.med.mag.univ. psihoterapije  
Iva Stasiow
Individualnom psihoterapijom bavi se više od 13 godina u svojoj privatnoj praksi. Bavi se Metakognitivnom psihoterapijom. Tu edukaciju je završila u Kopenhagenu u Institutu za Metakognitivnu psihoterapiju. Nekoliko godina zaredom odabrana je za najboljeg doktora prema iskustvima pacijenata.
dr.med. spec. dermatolog  
Vesna Utješinović Gudelj
Specijalist dermatovenerologije. Bila je dio liječničkog tima Poliklinike i Specijalne bolnice Medico u Rijeci. Tijekom radnog staža usavršavala se na brojnim hrvatskim i inozemnim stručnim skupovima i tečajevima iz područja dermatološke onkologije, dermatokirurgije, estetske dermatologije i kozmetologije te stekla potrebna znanja i vještine u izvođenju neinvazivnih i invazivnih dermatoloških protokola. Od 2022. g. dio je liječničkog tima poliklinike Croatia osiguranja u Rijeci.
Jelena Badovinac
Urednica sadržaja Projekata 24sata, dugogodišnja kolumnistica, glavna urednica i novinarka lifestyle magazina, autorica 2 knjige
MODERATOR
Nevena Rendeli
Nevena

SUBOTA 21.05.2022.

festival zdravlja, zdravlje, zdrav život, zagreb, maksimir
21.05.2022.
09:30
- 19:30 h
Vidikovac Market

Budi #prekrasnaiznutra

Za vrijeme trajanja festivala, slobodni ste pridružiti nam se na BIPA izlagačkom mjestu te uz brendove Equa i Gloria, kao i BIPA inicijativu #prekrasnaiznutra ostvariti razne pogodnosti. Kako nas očekuju vrući dani, biti ćete u mogućnosti osvježiti se besplatnom limunadom te sudjelovati u nagradnoj igri i iskoristiti razne druge pogodnosti i kupone!
21.05.2022.
10:00
- 10:45 h
Stage
Panel

Žensko zdravlje i dobre bakterije

Žene se suočavaju s različitim izazovima u svakoj dekadi svog života: od prve menstruacije, preko trudnoće i majčinstva do perimenopauze i menopauze. Kako adekvatno brinuti o svom zdravlju i ostvariti puni potencijal u svakoj životnoj dobi?
Sudionici
mag.pharm.  
Dubravka Musa
Ima dugogodišnje iskustvo rada u ljekarničkoj struci. Zadnje 3 godine educira se u Institutu AllergoSan u Grazu, u području mikrobioma, a u AllergoSanu Hrvatska zaposlena je kao voditelj stručnih suradnika i edukator stručne javnosti.
doc.dr.sc.  
Oliver Vasilj dr.med, ginekolog
Skoro 20 godina radio je na Klinici za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh te kao docent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 2021. godine radi isključivo u Poliklinici Medifem. Do sada je napravio više desetaka tisuća 3D, 4D i klasičnih ultrazvučnih pregleda u trudnoći te tijekom različitih faza reproduktivne dobi i postmenopauze. Osim dijagnostike ima i višegodišnje kirurško iskustvo u minimalno invazivnim kirurškim zahvatima prvenstveno histeroskopiji i laparoskopiji.
MODERATOR
Ida Prester
zagreb 11.03.2020
Ida Prester
foto vedran peteh
21.05.2022.
10:00
- 12:00 h
14:00
- 16:00 h
Vidikovac Market

Živjeti punim plućima – besplatno savjetovanje s liječnicima

Na Plivinom štandu moći ćete obaviti besplatne konzultacije s liječnicima koji će odgovoriti na vaša pitanja u vezi zdravlja dišnih putova te pitanja o alergijama.
Sudionici
dr.  
Sanja Čačković
dr.  
Gabrijela Papić
21.05.2022.
10:00
- 14:00 h
Vidikovac Market

Nutricionističko savjetovalište i degustacija O Plant napitaka

Posjetitelji će imati prilike saznati više o svom sastavu tijela, indeksu tjelesne mase (ITM) te dobiti savjete o pravilnoj prehrani. Kao osvježenje, Podravka će prisutne počastiti O Plant napicima na biljnoj bazi.
Sudionici
Dr.sc.  
Lenkica Penava
dipl. ing., nutricionist  
Jelena Miličević
dipl. ing.  
Danijela Čukelj
dipl. oec.  
Karmen Zadro
21.05.2022.
10:00
- 12:00 h
Vidikovac Market

Savjetovanje za prevenciju prekomjerne tjelesne mase

Na štandu Croatia poliklinike moći ćete besplatno izmjeriti svoj BMI (indeks tjelesne mase), i dobiti stručno savjetovanja u vezi novih istraživanja vezanih uz probleme povišene tjelesne mase te kako kontrolirati povišeni BMI uz lijekove i pravilnu prehranu.
Sudionici
dr.med., spec.internist  
Ivana Mataga
21.05.2022.
10:45
- 11:00 h
Break

Fermented break

Umjesto standardnog coffee breaka, pripremilo smo fermented break! Svakodnevna konzumacija fermentirane hrane značajno smanjuje sve upalne procese u tijelu, pokazala je prošlogodišnja studija sa Sveučilišta Stanford. Ako nemate volje sami kiseliti kupus na balkonu, Ani Biome donosi nam elegantno rješenje organskih fermentiranih mikronapitaka. S lakoćom ih možete staviti u svaki džep ili torbicu te u samo dvije sekunde rastopiti u čaši vode. Vaš novi dnevni ritual, od kojeg ćete se fizički i psihički osjećati bolje!
21.05.2022.
11:00
- 11:45 h
Stage Livada
Radionica

Živjeti punim plućima – nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje je aktivnost prilagođena svim dobnim skupinama. Ovo hodanje s posebnim štapovima zbog brojnih dobrobiti, posebice za zdravlje pluća i ispravno držanje, postaje sve popularnije diljem svijeta. Pridružite nam u hodanju kroz prekrasnu Maksimirsku šumu, vaši srce i pluća će vam biti zahvalni!
Sudionik
Borna Šeremet
Glavni trener nordijskog hodanja u udruzi Aktivan Život. Prije ove uloge Borna je radio u različitim područjima kineziologije (dječja i sportska animacija, trener u teretani, trener osoba starije životne dobi, …). Borna je magistrirao na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu primjena nordijskog hodanja kod osoba s kroničnom križoboljom.
21.05.2022.
12:00
- 13:00 h
Stage
Panel

Živjeti punim plućima

Disanje je neophodno za život, a ujedno i radnja o kojoj najčešće ne razmišljamo, jednostavno je obavljamo. Svi naši osjećaji i emocije povezani su s disanjem, stoga pravilnim disanjem možemo utjecati na naše psihičko i fizičko stanje. Za pravilno disanje potrebno je zdravlje i prohodnost dišnih putova. Ponekad je duboki udah i izdah najbolji način kako primiriti stres i buru u nama. Zašto je važno naučiti pravilno disati? Kako nam pravilno disanje može pomoći u svakodnevnom životu? I što je to uopće pravilno disanje?
Sudionici
dr. med., specijalist internist, subspecijalist pulmologije  
Andrea Vukić Dugac
Većinu svog radnog vijeka provela je u Klinici za plućne bolesti “Jordanovac” KBC Zagreb, krovnoj pulmološkoj ustanovi u Hrvatskoj, gdje radi kao specijalist interne medicine - pulmolog. Trenutno je pročelnica Zavoda za respiracijske infekcije, te suvoditeljica Centra za cističnu fibrozu djece i odraslih. Ujedno je i docent na Katedri za internu medicinu. U svom svakodnevnom radu prvenstveno se bavi oboljelima od kroničnih opstruktivnih bolesti od kojih su najčešće astma I KOPB, ali i cistična fibroza te bronhiektazije.
Prim. dr. sc. specijalist interne medicine - pulmolog  
Jelena Ostojić
Voditeljica odjela Poliklinike u Specijalnoj bolnici za Plućne bolesti u Zagrebu. Član je Hrvatskog torakalnog društva Toraks, Hrvatskog pulmološkog društva, Europskog respiratornog društva te Europske akademije za alergologiju i kliničku imunologiju. Najuže područje djelovanja su joj opstruktivne plućne bolesti.
mag.psih.  
Igor Čerenšek
Bivši vrhunski sportaš sa diplomom iz psihologije koju je stekao na Sveučilištu u Minnesoti, S.A.D. Radi kao Mentalni trener i psiholog s vrhunskim sportašima, trener u leadershipu za poslovne managere i timove, a posjeduje i certifikat trenera u poslovnom okruženju; vlasnik je certifikata ISMA-e (International Stress Management Association); provodi programe stress managementa u općoj populaciji, a zadnjih je 8 godina predavač za Stress Management kolegij u sklopu edukacije Hrvatske Udruge Managera Croma EduCare. Predavač je i nositelj kolegija komunikologija na Fitnes Učilištu u Zagrebu. Radi kao motivacijski govornik i vodio je brojne poslovne treninge za kompanije. Vlasnik je zaštićenog brenda i tehnologije rada “Mentalni Trening” u RH. Autor je brojnih članaka, radova, te knjiga: Mentalni trening priručnik za trenere; Roditelji novog doba; Mala knjiga velikih Promjena, Kako graditi otpornost na stres.
MODERATOR
Ida Prester
zagreb 11.03.2020
Ida Prester
foto vedran peteh
21.05.2022.
13:00
- 14:00 h
Break

Lunch break

21.05.2022.
14:00
- 15:00 h
Vidikovac Market
Radionica

Ručak i desert za deset s Foodoris

Ako ovu subotu, šetajući kroz Maksimir, osjetite neodoljive mirise, vjerojatno ste u blizini bio&bio štanda gdje se uvijek fino i zdravo kuha! Ne propustite inspirativnu kulinarsku radionicu, ovog puta pod palicom Doris Valković, bio&bio ambasadorice poznate i kao @foodoris koja će u 14h pripremati tjesteninu u alfredo umaku. Doris će nam pokazati da zdrava jela mogu biti i brza i lagana, a mi ćemo ih rado degustirati! 🙂 Nakon ukusne tjestenine, obavezan je, naravno, desert - čeka vas čokoladna krema od batata i prosa. Vidimo se na Festivalu zdravlja!
Sudionik
Doris Valković
Velika ljubiteljica kuhanja i hrane s naglaskom na onu prirodnog porijekla. Blogom Foodoris i društvenim mrežama želi približiti prirodne i cjelovite namirnice pratiteljima te ih potaknuti na kuhanje vlastitih obroka. Receptima koje kreira pokazuje da nije potrebno koristiti namirnice životinjskog porijekla kako bi prehrana bila raznolika i ukusna.
21.05.2022.
15:00
- 16:00 h
Livada
Radionica

Mala škola uspješnog dojenja

Dojenje je najprirodniji način prehrane za bebu i koristi koje ono pruža su zaista brojne. Unatoč tome, brojne majke nailaze na poteškoće pri dojenju i susreću se s oprečnim informacijama i mitovima i ne dobivaju adekvatnu podršku. Kako se pripremiti za dojenje, izbjeći mitove i zamke te uspješno dojiti od prvog dana, saznajte na radionici.
Sudionik
Una Pašić Gregović
Majka dvojice sinova, porođajna i postpartum doula, porođajna edukatorica, savjetnica za dojenje i nutricionistička savjetnica za trudnoću, postpartum i dohranu djece. Svoja znanja, kao i osobna iskustva kroz majčinstvo i rad povezuje u jedan holistički i lako razumljiv pristup kojim se trudi ženama pružiti konkretno znanje, primjenjive savjete i toplu podršku.
21.05.2022.
16:00
- 16:15 h
Break

Energy break

Budite u najboljoj formi uz Herbalife Nutrition! Vodeća svjetska kompanija za zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu, već 40 godina pomaže milijunima ljudi diljem svijeta da žive zdravo i uravnoteženo.
21.05.2022.
16:15
- 17:00 h
Stage Livada
Radionica

Uvod u bebonošenje

Brojne su dobrobiti nošenja beba, kako za bebu, tako i za roditelje. Nošenje beba je vještina koja se uči i vježba kako bismo na pravilan i siguran način nosili svoju bebu kroz sve faze njena rasta i razvoja. Svladajte ovu vještinu na radionici bebonošenja uz stručnu savjetnicu za nošenje.
Sudionik
Iris Božić
Savjetnica za nošenje beba i majka dvoje djece koja radi na populariziranju nošenja kroz pisanje na edukativnom blogu www.nosenjebeba.com, kroz rad na projektu Nosiljkoteke pri udruzi Nošenje beba, te kroz lokalnu FB grupu Nošenje beba Zagreb gdje organizira druženja roditelja i beba na bebonosećim radionicama.
21.05.2022.
17:00
- 17:30 h
Stage
Panel

Koža pamti svaku zraku sunca

Umjerenost je ključ zdravlja, posebice kad je riječ o sunčanju. Budući da sunce ne možemo i ne trebamo izbjegavati, najbolje što možemo je naučiti kako zaštiti svoju kožu prije i očuvati poslje sunčanja.
Sudionici
Maja Kurtanjek
Za tvrku Naos počinje raditi početkom 2020. godine kao voditeljica marketinga zadužena za brand Bioderma te od nedavno i kao training specialist.
Dr. sc. specijalistica dermatolovenerologije  
Željana Bolanča
Uz rad u Poliklinici Bolanča, doktorica Bolanča tajnica je udruge Zdravi pod suncem koja se bavi promicanjem važnosti odgovornog ponašanja na suncu sa svrhom prevencije i smanjivanja broja oboljelih od zloćudnih tumora kože, kao i prevencijom različitih dermatoveneroloških bolesti.
MODERATOR
Nevena Rendeli
Nevena

NEDJELJA 22.05.2022.

festival zdravlja, zdravlje, zdrav život, zagreb, maksimir
22.05.2022.
09:30
- 10:00 h
Stage Livada
Radionica

Psihofizički trening s vijačom

Vijača je zabavan, praktičan i koristan rekvizit za svakodnevnu upotrebu. Tijekom ovog treninga s vijačom ćete naučiti kako je koristiti da bi osigurali svojem tijelu veću pokretljivost, bolju stabilizaciju, snagu i brzinu, a umu veći mir. Već 20 minuta dnevno može vam osigurati sve benefite za vaše tijelo i um. Za sve polaznike smo osigurali vijače tijekom treninga.
Sudionik
dr.sc.  
Martina Mavrin Jeličić
Doktorirala na Kineziološkom fakultetu na temu očuvanje zdravlja na radnom mjestu. Cijeli svoj život posvetila je istraživačkom i praktičnom radu u domeni unaprijeđena psihofizičkog zdravlja čovjeka. Više od 27 godina provodi kineziološke i zdravstvene programe za zdravlje kralježnice, te terapeutske metode za mentalno zdravlje. Vlasnica je MBS centra te sveučilišna profesorica.
22.05.2022.
09:30
- 19:30 h
Vidikovac Market

Budi #prekrasnaiznutra

Za vrijeme trajanja festivala, slobodni ste pridružiti nam se na BIPA izlagačkom mjestu te uz brendove Equa i Gloria, kao i BIPA inicijativu #prekrasnaiznutra ostvariti razne pogodnosti. Kako nas očekuju vrući dani, biti ćete u mogućnosti osvježiti se besplatnom limunadom te sudjelovati u nagradnoj igri i iskoristiti razne druge pogodnosti i kupone!
22.05.2022.
10:00
- 10:45 h
Stage
Panel

Život počinje u četrdesetoj

Koliko je način na koji starimo povezan s našom genetikom, a koliko sa stilom života? Koje promjene se događaju u ženskom tijelu nakon prelaska 40-e? Kako biohakirati te promjene te (p)ostati zdrava, snažna i opuštena žena, ispunjena energijom i zadovoljna sobom.
Sudionici
mag. pharm.  
Ljerka Jurić Karoli
Magistra farmacije sa 17 godina radnog iskustva. Na njenu inicijativu počela je dodatna edukacija stručnih timova u smjeru sportske prehrane te je idejni začetnik projekta Farmacia Sportsko savjetovalište. Iako je sada na funkciji regionalne ravnateljice Farmacije, projekt sportske prehrane i razvoj znanja za buduće naraštaje prva su joj strast koja se realizira u brojnim projektima. 2020. godine završila je i inozemni studij uz stjecanje diplome iz sportske prehrane pri Olympic Committee Diploma in Sports nutrition. Osim teorije, Ljerka zaista živi ono za što se zauzima nalazeći životnu ravnotežu u trail trčanju još od 2008. godine.
dr. sc.  
Martina Mavrin Jeličić
Doktorirala na Kineziološkom fakultetu na temu očuvanje zdravlja na radnom mjestu. Cijeli svoj život posvetila je istraživačkom i praktičnom radu u domeni unaprijeđena psihofizičkog zdravlja čovjeka. Više od 27 godina provodi kineziološke i zdravstvene programe za zdravlje kralježnice, te terapeutske metode za mentalno zdravlje. Vlasnica je MBS centra te sveučilišta profesorica.
dr.  
Vlaho Šapro
Autor Fitometabolic diet; jedinstven hedonistički pristup hrani u kojoj se uživa bez gladovanja i restrikcija razvijao je godinama, a rezultat je dugogodišnjeg osobnog iskustva i znanja u radi s pretilim osobama u vlastitom centru za mršavljenje – Sapro Slimming Clinic. Stečena znanja usavršavao je uz pomoć najnovijih nutricionističkih, medicinskih i fitoterapijskih spoznaja i stvorio potpuno drugačiji pristup mršavljenju bez gladovanja i iscrpljivanja koji će biti pristupačan svima bez obzira na godine i eventualne zdravstvene poteškoće.
MODERATOR
Nevena Rendeli
Nevena
22.05.2022.
10:00
- 17:00 h
Vidikovac Market

Grad Zagreb u brizi za mentalno zdravlje djece i mladih

Sudionici
Ella Selak Bagarić
klinička psihologija, voditeljica Centra za zdravlje mladih
Nina Predrijevac
psihologinja, Centar za zdravlje mladih
Latica Ivković
Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom
Ivana Rončević
Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom
22.05.2022.
10:45
- 11:00 h
Break

Energy break

Budite u najboljoj formi uz Herbalife Nutrition! Vodeća svjetska kompanija za zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu, već 40 godina pomaže milijunima ljudi diljem svijeta da žive zdravo i uravnoteženo.
22.05.2022.
11:00
- 11:45 h
Stage
Panel

Zdravo srce = dug život

Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti u svijetu. a jednako pogađa žene i muškarce. Dobra vijest je da sami možemo znatno smanjiti rizik od bolesti srca i krvnih žila i očuvati svoje srce zdravim.
Sudionici
dr.med. spec. kardiolog  
Silvana Skoko Vidović
Specijalizaciju iz interne medicine započela je u Kliničkom bolničkom centru Split, a završila u Kliničkom bolničkom centru Dubrava. Kao specijalist interne medicine radila je u Općoj bolnici Šibenik i Općoj bolnici Hrvatski ponos u Kninu. Daljnju karijeru razvijala je u kardiološkoj poliklinici Dr. Obad obavljajući poslove u kardiologiji. 2020. položila je i subspecijalistički ispit iz kardiologije.
nutricionist  
Jelena Miličević
U profesionalnom djelovanju bila je član više R&D timova Podravke, a od 2015. nadalje s fokusom na projekte sinergije hrane i farmaceutike u području poznatom kao Nutraceutika. Članica je tima koji je objedinio snage Belupa i Podravke za rast inovativnih kategorija proizvoda, poput kliničke prehrane i ostalih kategorija hrane sa izravnim učinkom na zdravlje. Usavršavala se na ESPEN LLL programu za kliničku prehranu i metabolizam te sudjeluje u provedbi EU projekta IRB-a i Belupa u razvoja inovativnih formulacija kliničke prehrane.
MODERATOR
Ida Prester
zagreb 11.03.2020
Ida Prester
foto vedran peteh
22.05.2022.
12:00
- 13:00 h
Stage
Panel

Kako si?

Jedno od pet djece razvit će neki mentalni poremećaj. Dodajmo na ovu brojku izoliranost tijekom pandemije i isključivi boravak u online svijetu i dobivamo trajne posljedice narušavanja mentalnog zdravlja za jednu cijelu generaciju. Pozitivna vijest je da određene rizike možemo detektirati već u vrtiću i školi i pravim pristupom zaštititi mentalno zdravlje naše djece i mladih.
Sudionici
Prof. dr. sc.  
Nataša Jokić - Begić
Nataša Jokić-Begić na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je psihologiju 1987. godine i na istom fakultetu magistrirala dok je doktorat stekla na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu voditeljica je više obveznih i izbornih kolegija na diplomskom i poslijediplomskom studiju. Članica je Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatskog udruženja za kognitivno-bihevioralne terapije (čija je potpredsjednica), Hrvatskog društva za neuroznanost, te Društva za kliničku genetiku Hrvatske. Nacionalni je predstavnik u Međunarodnom udruženju za istraživanje stresa i anksioznosti. Dobitnica je nagrade Hrvatske psihološke komore „Snježana Biga Friganović“ 2013. godine za značajan doprinos unapređenju statusa psihologa u društvu te razvoju i afirmaciji psihološke djelatnosti, te priznanja Hrvatskog psihološkog društva „Marulić: Fiat Psychologia” 2007. godine za osobito vrijedan doprinos razvitku i promicanju hrvatske primijenjene psihologije.
dr. sc.  
Mirela Šentija Knežević
Zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Doktorirala u području mentalnog zdravlja na temu užeg interesa rada "Čimbenici konzumiranja cigareta, alkohola, marihuane i vršnjačkog nasilja adolescenata". Sudjelovala je u izradi važnih strateških dokumenata, voditeljica je inovativnih projekata iz područja zaštite mentalnog zdravlja, urednica portala mentalnozdravlje.zagreb.hr te je urednica „Vodiča za zdravlje mladih“. Aktivna je sudionica međunarodnih i nacionalnih skupova, autorica više znanstvenih i stručnih radova i publikacija u području mentalnog zdravlja s posebnim naglaskom na djecu i mlade
MODERATOR
Nevena Rendeli
Nevena
22.05.2022.
14:00
- 15:00 h
Vidikovac Market
Radionica

#Glumicapakuha osvježavajuću salatu i desert s jagodama

U nedjelju u 14h družimo se s Anitom Matić Delić! Vrsna #glumicapakuha pripremit će na bio&bio štandu osvježavajuću salatu od cous-cousa, algi, badema i brusnica. A s obzirom da je sezona jagoda, kratka, ali slatka, zasladit ćemo se svi zajedno najukusnijim organskim jagodama s preljevom od indijskih oraščića. Anita ima i jedno posebno iznenađenje koje će podijeliti na Festivalu stoga nas svakako posjetite!
Sudionik
Anita Matić Delić
Njen veliki preokret na tanjuru počeo je kada je, pohađajući Školu prirodnog kuhanja prema makrobiotičkim načelima u Makronovi, otkrila da je biljna prehrana definitivno najbolje rješenje za njen organizam. Tu kuhinju prakticira već 15 godina i uživa u osmišljavanju cjelovitih veganskim jela inspiriranih makrobiotičkim načelima.
22.05.2022.
16:00
- 17:00 h
Stage
Panel

U zdravom duhu, zdravo tijelo

Svakodnevno svjedočimo porastu problema mentalnog zdravlja. Iako se danas sve više govori o važnosti brige za mentalno zdravlje, statistički podaci upozoravaju da nismo ni blizu rješenju ovog velikog problema.
Sudionici
Psihologinja  
Tamara Dabić Kempf
Ravnateljica i edukatorica u Makronovi, ustanovi za obrazovanje odraslih. U svojem profesionalnom razvoju radila je s korisnicima svih uzrasta, od dječje dobi kroz prvi posao psihologa u dječjem vrtiću do trenutnog rada s odraslima. Educirala se i u području Gestalt psihoterapije, Mindfulnessa i art terapije. Radom u Makronovi koja je orijentirana u svojim edukacijama na osobni razvoj te poznata po holističkom pristupu, usvojila je znanja iz cjelovitih pristupa zdravlju koja voli povezivati sa znanjima i iskustvima iz psihologije.
Bruno Šimleša
Sociolog i autor 10 knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Prijašnje knjige u kojima je fokus bio na odnosu prema sebi i ljubavi kao što su Ljubavologija i Škola života jedne su od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj i regiji. (P)ostati zdrav je njegova prva knjiga s fokusom na zdravlje. Tema nije odabrana slučajno jer više od 15 godina pomaže oboljelima od raka da se nose sa svim izazovima pa je dio tih iskustava prenio i u ovoj knjizi, ali se oslonio i na zaključke brojnih znanstvenih istraživanja koja dokazuju utjecaj uma na tijelo. Udruga Sve za nju 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom.
Martina Medverec
Izvršna urednica portala missZdrava, missMama i missGastro od 2019. do danas unutar medijske kuće 24 sata. Bila je izvršna urednica portala Zdrava Krava od 2013. do 2018. godine gdje je veliki dio svog profesionalnog rada posvetila zdravstvenim temama i holističkom pristupu zdravlju. U slobodno vrijeme vježba yogu, trči, meditira i voli vrijeme provoditi u prirodi.
MODERATOR
Nevena Rendeli
Nevena
22.05.2022.
17:00
- 17:30 h
Stage Livada
Radionica

Babywearing fitness

Teško je naći vremena za trening uz malene. Zato je osmišljen poseban i zabavn trening uz nošenje beba. Tako roditelji ostaju u formi, a beba se razvija i usvaja zdrave životne navike. Vježbajte s nama!
Sudionik
Magistra kineziologije u edukaciji i kineziološkoj rekreaciji  
Antonia Jelić
U mlađim danima bavila se sportom natjecateljski i plesala balet i latino-američke plesove. Kao studentica je radila u poznatom zagrebačkom fitness centru gdje je stekla iskustvo kako u vođenju raznih grupnih fitness programa tako i u individualnom radu s klijentima. Trenutno je trenerica u fitness centru u Velikoj Gorici. Osnivačica je web platforme lifeloveandfitness.hr koja se fokusira na online programe vježbanja za žene u svakom periodu života.
festival zdravlja, zdravlje, zdrav život, zagreb, maksimir